Ervaringen

 

                                                  Angelique

Wat ben ik blij dat ik ooit bij Esther terecht ben gekomen. Want na behandelingen bij diverse andere hulpverleners, zoals manueel therapeut, fysiotherapeut en en meer zag ik het niet meer zitten omdat niets effect had. Uiteindelijk was het bij Esther dat er daadwerkelijk meer ontspanning/ruimte kwam in mijn nek, rug en schouders en ik van de pijn verlost werd. Daarvoor, liep ik al 2 jaar met pijn en de eerste keren bij Esther voelde ik niet direct effect, (omdat mijn lijf super vast zat en ik zelf niet veel meer voelde waarschijnlijk) maar mijn intuïtie voelde geen tegenzin om erheen te gaan (dat had ik wel sterk bij andere hulpverleners) en ik dacht/voelde, dat ik door moest gaan met craniotherapie. Na een aantal cranio sessies ben ik eindelijk van mijn klachten afgekomen en ik ga nog steeds geregeld omdat ik nogal empathisch/hooggevoelig ben en dit helpt me absoluut om dichter bij mezelf te blijven en meer geaard en ontspannen. Ook de behandelingen van fysiotherapie bij haar helpen direct bij mij (weleens ineens mijn arm niet meer bewegen of mijn heup/been) Ik heb weleens gezegd tegen Esther, waar zou ik zijn zonder jou!? Een professionele bijzondere lieve vrouw, die werkt vanuit het hart .

                                                     Liesbeth

"Esther is de beste! Ze heeft me geholpen om al m'n lagen af te pellen en tot de werkelijke kernen van m'n trauma's te komen. Daarna kon ik met haar hulp en begeleiding m'n eigen waarheid opnieuw opbouwen. Zij weet fysieke en emotionele belasting en beschadiging los te krijgen, waardoor alles weer gaat stromen, en diep verborgen wonden eindelijk kunnen helen. En daarna helpt ze me te leren omgaan met de littekens. Esther luistert met haar hoofd, haar hart en haar handen, en verstaat al mijn vreemde talen. Dank zij haar sta ik voor het eerst met 2 gezonde benen krachtig in het leven."

Henriëtte

"Bij Esther Ferwerda ben je letterlijk en figuurlijk in goede handen. Ze is geweldig! Mijn migraineklachten zijn in korte tijd vrijwel verdwenen."

 


Myrte

"Esther heeft op een hele professionele wijze mij van vervelende schouderpijn waar ik een aantal maanden mee rondliep, afgeholpen. Ze is betrokken bij wat ze doet en heeft me goede adviezen voor oefeningen gegeven."

 


Warren

"Ik ging vandaag naar Esther voor cranio sacraal therapie. Ik heb klachten aan mijn benen. Ik heb het gevoel dat ik af en toe de controle verlies over de spieren in mijn benen en voeten. Ze heeft geweldige handen waardoor ik een diepe ontspanning heb ervaren. Op een bepaald moment leek het wel alsof iemand de kraan naar mijn benen open zette. Ik ben al naar veel therapeuten geweest met deze klacht, maar ik denk dat Esther de eerste is die het gelijk begreep en echt met het probleem aan de slag ging.  Ze wist waar het probleem zat en bracht direct een gevoel van genezing. Ik had me er al bij neergelegd dat deze klacht niet meer over zou gaan, maar ben nu weer hoopvol. Ik zou Esther onvoorwaardelijk aanbevelen als therapeut."

 


                                                           Tinie

"De eerste keer dat ik bij Esther langs ging dateert van 6 jaar geleden. Ik had toen last van een terugkerende kramp in mijn linker onderarm en een verzwakt linker been. Ik was al bij diverse artsen geweest maar niemand kon mij helpen. Wat er toen tijdens die eerste CST-sessie op de behandeltafel gebeurde is ongelooflijk: nadat mijn arm 2x achter elkaar verstijfde van de kramp, zei Esther op geruststellende toon: "zo, dit was de laatste keer, die kramp komt niet meer terug...."

....en hij kwam inderdaad niet meer terug....en ik was verkocht....

Ik ben ervan overtuigd dat de CST-behandelingen van Esther grote meerwaarde hebben door haar heldervoelendheid, humor en empathie.

Ze liet mij op een niet oordelende manier inzien dat het zwakker worden van mijn linkerkant (vrouwelijk) erop kan duiden dat ik van mezelf altijd sterk moet zijn (de mannelijke rechterkant). Dat deed mij eraan denken dat ik als kind jarenlang "Koen" ben genoemd, een stoere jongensnaam. Vanaf dat moment noemde Esther mijn linkerbeen Tinie en mijn rechterbeen Koen en daar hebben we tijdens de sessies hartelijk om gelachen. 

Mijn linkerbeen gaat inmiddels zelfbewust en sterker door het leven en ik merk dat ik veel meer zelfinzicht heb gekregen."


Stephanie

"Sinds ik onder behandeling ben bij Esther Ferwerda zijn mijn rug-nek- en schouderklachten significant afgenomen. Het blok beton dat ik meezeulde is zo goed als opgelost. Het kan nog wel gespannen aanvoelen maar tijdens een behandeling verdwijnt die spanning nu als sneeuw voor de zon. Hier komt een diepe ontspanning voor in de plaats. Ik ben zelf een no-nonsens type en als ik van alles fysiek zou moeten 'ervaren' dat ik echt niet voel, haak ik af. Grappig is dat, door de combinatie van technieken die Esther toepast, en natuurlijk haar down-to-earth persoon, ik juist wel bewust veranderingen in mezelf bemerk. Tijdens een behandeling voel ik echt dat wat op slot zat weer gaat stromen. Er ontstaat ruimte, bv van hoofd naar schouders. Ik voel me dan echt 10 centimeter langer!"

 


Deel hier ook jouw ervaringen